Klugscheißer

Fler och fler kommer ut som Klugscheißer när det gäller ryssarnas ondskefulla framfart i Ukraina. Några tycker att det är dags för en kompromiss och genom att ha titlar som låter dem framstå som experter tror de att de kommer undan med sådana cyniska och okunniga förslag. Med denna kompromiss vill de offra Ukraina i hopp om att själva kunna rädda sina skinn. För vilken kompromiss kan det finnas mellan en som vill behålla och skydda sitt land och en som har som mål att förgöra eller frånta alla i landet deras identitet. Ska ryssarna först bara få förgöra en mindre del av ukrainarna? För att sedan i sedvanlig ordning bryta kompromissavtalet för att förgöra fler? För att sedan gå till nästa kompromiss följd av fler mord och mer förstörelse…

Andra – inte fullt lika cyniska kanske – vill att vi ska ömma för ryska turister och deras rörelsefrihet i Europa. Detta för att de jämför de ryska turisterna med sig själva (då blir det ju ofta inte mycket till utslag) i stället för att jämföra de ryska turisterna med det lidande ukrainska folket.

Klugscheißern har fått en del nya, otäcka, ansikten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *