På kullarna ovanför Sveta Nedelja

Nu när kvällen närmar sig stiger vi upp efter vår middagssömn, Miki och jag. Under dagen var vi med Vesna på vandring på kullarna ovanför Sveta Nedelja, en liten stad ett stycke nordväst om Zagreb. Vi for iväg i förmiddagens sol och snart var vi framme i utkanten av Sveta Nedelja eller närmare bestämt i byn Mala Gorica. Där parkerade Vesna bilen och så började vi gå uppåt och snart var vi på en av åsarna med härliga utblickar över nästa och nästa…

Värmen låg på, vänlig och lätt och solstrålarna lekte i gräsaxen och vägen var den där rätta sortens väg som så småningom gick över i stig.

Vi gick i lövprassel genom bokskog och Miki hade mycket att lukta på. Ibland gick solen i moln men värmen låg kvar.

Här och där i backarna såg vi vårens första blommor titta fram bland det bruna: krokus, primula och snödroppe.

Och så var vi ute ur bokskogen och gick längs en av åsarna och såg ner i byarna och bort mot nästa ås och sedan mot bergen. Något av dem var säkert Medvednica. Vi gick tills vi nådde Kapela Svete Marije Magdalene, men jag tog ingen bild av det för det var skymt av en ful byggnadsställning. I stället vände jag ”kameraögat” mot det omgivande landskapet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *