Brno – ett ölställe med lekrum

Även denna dag – förra året i Brno – försöker jag rekonstruera med hjälp av mobilens bilder. Namnet på parken ett litet stycke nedanför Čápkova har jag glömt, men jag vet att Rudolf, Miki och jag var där med Šárka och hennes lille son Mareček och lekte lite. Det var rätt kallt och efter ett tag gick vi nerför en gata i riktning mot centrum. Vi stannade upp vid ett kafé/ölställe och Šárka sa att René ibland hade druckit kaffe med henne där under den sista tiden (ja, inte den allra sista), fast antagligen inte inne i lekrummet. Dit gick vi nu. Vi beställde öl och någon lämplig hälsosam dryck åt Mareček.

Snart var Mareček nere på golvet bland leksakerna och han hittade också några barn att leka med. Šárka skrattade och sa lite halvt på skämt: ”Snart behöver han mig inte mer. Han klarar sig själv.” Och så pratade vi lite om René och sedan om saker som vi hade framför oss att göra. Och så drack vi öl.

Efter en stund dök Alex upp och så småningom blev eftermiddagen till kväll.

Av en suddig bild i mobilen förstår jag att vi avslutade kvällen i vinbaren på Čápkova.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *