Den rätta sortens munkorg

Mitt försök till rekonstruktion av veckorna i Brno förra året snubblar vidare. För den här dagen ger mobilen inte mycket stöd. Det finns bara en bild och den verkar inte vara tagen av mig. Fast ger bilden ändå en ledtråd. På den finns en vänlig light-version av en munkorg/brnjica. Det måste vara Irina som tagit bilden för det är ju hon som skapat denna charmerande ”lillkorg”.

Så jag förstår att det måste vara den dagen då Irina och Libor tillsammans med sin underbara hund Cyril kom till oss på Čápkova 18. Vi hade bett dem komma på kaffe och för att se om de ville ha någon minnessak efter René. Och nu minns jag hur de kom och gick in tveksamma och liksom skakade av att vara där så där ”efteråt”. Det enda som lättade upp stämningen var hundarna även om Miki var ganska bossig och inte helt vänlig. Han tyckte väl att han ansvarade för lägenheten och att han inte kunde släppa in någon stor hund. Jag tror jag kopplade honom eller stängde in honom någonstans eller så tog Federico honom. I alla fall var det nödvändigt att ”desarmera” honom. Det blev lite hundprat och jag berättade om hur svårt det varit att resa genom Österrike med ”Beißkorb-tvång” och hur Miki hade vantrivts med att ha nosen instängd. Då visade Irina Cyrils milda hemsydda variant av munkorg och sa att hon kunde sy en likadan åt Miki. Jag tackade genast ja och hon sa att hon skulle göra den samma dag. Sedan tittade vi lite på böckerna och Irina valde ut ett par, Libor sa att han slutat läsa. Vi människor var hela tiden lite stela och osäkra på hur vi skulle vara och besöket blev ganska kort. Det märktes att de inte ville vara i Renés lägenhet efter hans död.

Några timmar efter att de hade gått kom bilden på munkorgen och Irina skrev att vi kunde hämta den hos dem när vi ville.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *