Thorvaldsens museum – speglingar

Jag trycker kameranäsan mot ruta efter ruta i Thorvaldsenmuseets ansikte. Jag anar och skymtar skulpturerna: deras skosnören, ornament, tygveck och hovdetaljer. Fläckvis erövras marmorfälten av solbelyst lövgrönt och husfasader i ljus. Fram och tillbaka rör sig stenstoderna mot lövverket, lövverket mot stenstoderna. Ibland klipper rutans glas av synvägen inåt och utåt och allt blir blankt eller bara svart, men strax är marmorvecken och lövflimret där och ljusleken kan börja igen…

skosnöre

ornament

tygveck

hov

PS Imorgon åker jag till bokmässan i Göteborg. Jag är tillbaka här under pausträdet på söndag. Här finns en bra introduktion eller vägledning till bokmässan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *