Årets första bad i Jarun

Idag blev det plötsligt full sommar, fast egentligen kom väl sommaren igår kväll, då vi satt med Gabi på Cooltura. Miki och jag tog femmans spårvagn ut till Jarun, för jag ville äntligen få ta mitt första bad efter ögonoperationen. Nej, ingen dykning, men jag brukar inte dyka, så ingen förlust i det. Vi kom fram och travade iväg mot sjön. Men vad var detta? Vägen till vår ”hundstrand” var avspärrad. Jag tänkte just fråga i glasskiosken vad det var som hade hänt när jag fick syn på ett plakat där det stod något om en roddtävling som skulle pågå hela helgen. Lite villrådig letade jag efter något hål i stängslet men nej, sådant är förresten Miki mycket bättre på. Jag slog bort tanken på att smita in och så började vi gå utmed en av korvsjöns armar. Längst borta, ungefär mittemot ”vår” strand, tyckte jag mig minnas att jag sett hundar ibland. Värmen steg men vi trampade på och efter en ganska lång stund var vi framme. Jag hade med mig Mikis långa lina, så att han skulle kunna vara lite fri utan att vara alltför fri. Men det fanns väldigt få träd och de flesta var väldigt nära roddarbanorna. Till sist valde jag ett träd som stod en bit ut i vattnet, men jag hade inte tagit många steg ut förrän jag halkade i bottenslammet och kjolen blev plaskvåt. Jag gav upp och tog mig upp på land och valde i stället ett av träden nära banorna och så klädde jag om, bredde ut kjolen i gräset och la ut badlakanen och så sträckte vi ut oss och pustade ut.

Miki såg nöjd ut och han växlade behändigt mellan sol och skugga och jag tog en simtur och kjolen låg utbredd i solen. På så där en timme var den torr och jag tyckte att allt var ganska bra. Miki gick då och då ner till strandkanten och drack vatten eller drog lite i pinnar.

Och jag tog en simtur till. På sista bilden ser ni förresten trädet som jag först försökte göra fast Mikis lina vid. (Nästa gång vill vi vara på ”vår” strand.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *