Borlänge – the City of Mobility!

Svenska institutets ledning pekar på dålig ekonomi eller ”stram budget” när man vill försöka förklara varför man inför 2023 gjort stora indragningar i myndighetens kärnuppdrag Svenskan i världen. Däremot anställer man fortsatt nya kommunikatörer och satsningen på något man kallar ”talent mobility” kvarstår vad det verkar helt ograverad. Ett av de stora ekonomiska problemen sägs vara ökade lokalhyror. Svenska institutets nya lokaler befinner sig i Hammarby Sjöstad. Ja, inte direkt billigast i Sverige.

Vi har ett förslag: Flytta till Borlänge! Här har för övrigt också Trafikverket sitt huvudkontor. Flytta till Borlänge – the City of Mobility! Här är man mitt i naturen och också lite närmare Sveriges mitt. Här är den rätta platsen att entusiastiskt utropa till exempel detta ifrån: ”Vill din organisation starta eller utvidga samarbeten som bidrar till en ekonomiskt, miljömässigt och socialt hållbar utveckling?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *