Britanac – en matta till

Miki och jag arbetar vidare med att inreda vårt hem, så liksom förra söndagen tog vi oss till den speciella söndagsmarknaden på Britanski trg. Egentligen var det badväder men ja, man kan inte alltid ligga och plaska i Jaruns vatten och jag drömmer ju om att täcka golven här med nomadmattor. Först strövade vi omkring lite planlöst och jag tittade på böcker och Mik spred skräck med att jaga duvor och morra åt hanhundar med ”fel” lukt.

Men så fick vi eller i alla fall jag nog av velandet och vi tog sikte på vårt mattstånd. Nu är vi kända där och paret som säljer mattor vet att Miki heter Miki. Jag tittade på två mattor och bestämde mig för den ena. Så här går det säkert inte till när man med allvarligt sinne köper mattor. För snabbt, för sorglöst, väl. Men om man hittar så hittar man.

Miki verkade godkänna den, nu måste jag bara hindra honom från att vässa klorna på den. Han är ju lite katt eller kanske till och med lodjur.

Efter inköpet la jag den hoprullade mattan på ena axeln och kände mig strax som en som vet hur man bär en matta över gator och torg. Och så satte vi oss i ett av de soliga, kanske alltför soliga kaféerna mitt emot torget. Men det fanns en strimma skugga åt Miki och vatten fick han.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *