Greifswald – Dresden

Dagen har varit lång och vi har åkt ner i värmen. Jag orkar inte berätta något mer än att vi på morgonen gick Hans-Fallada-Straße till slutet, något jag aldrig gjorde medan jag bodde i Greifswald,DDR och arbetade på Nordeuropawissenschaften just på den gatan. Jag ville inte veta då. Nu såg jag att gatan slutar med en obevakad järnvägsövergång och sedan fortsätter som gräsväg in i ett stort område av Schrebergärten.

Resan gick från Greifswald till Dresden med ett fånigt stopp i Falkenberg/Elster där allt var stängt för att det var måndag. Det var hett att gå med ryggsäck längs den raka gatan.

Vid dagens slut nådde vi Dresden och vi gick förbi Frauenkirche och längs Elbe och lite hit och dit i matt planlöst, men ändå glada.

Vi åt och drack på ett välsignat vis och återvände till vårt rum och såg ett stycke solnedgång.

(Jag skriver det här för att veta att detta eller något liknande hänt.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *