Greifswald – början på resan söderut

I slutet av eftermiddagen nådde vi Greifswald, Rudolf, Miki och jag och vi bestämde oss för att ta nattrast där. Vi valde slumpvis Hotel Adler som visade sig ligga vid Hans-Fallada-Straße, mittemot min gamla arbetsplats från DDR-tiden. Allt så likt och ändå så olikt. Allt så mycket ljusare än då.

Vi följde Lange Straße in mot torget och rådhusplatsen. På DDR-tiden hette gatan med en falsk klang ”Straße der Freundschaft”, men ingen talade om den med det namnet mer än i officiella sammanhang. Så nådde vi torget med alla de till oigenkännlighet renoverade byggnaderna.

Efter en stund fortsatte vi på jakt efter ett matställe men det var tunnsått och väldigt påtagligt söndag eftermiddag, så vi gick tillbaka till torget där vi med några greifswaldbors hjälp fann Störtebeker Brauhausgasthaus där vi slog oss ner och åt och drack.

Det blev bra och vi drack av det där Störtebekerölet i det starka solskenet och åt vårt kött och vår fisk. Ganska trötta gick vi ”hemåt” igen till Hans-Fallada-Straße…

2 kommentarer till “Greifswald – början på resan söderut”

  1. Hej Thomas, tack för din kommentar. Nu är jag tillbaka i Zagreb efter en tur med Rudolf till Alex i Trieste.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *