Rijeka-mosaik

Dagarna går runt sig själva och jag vet inte om det finns något jag kan berätta. Jag förstår att det kan vara svårt för andra att intressera sig för på vilka stränder Miki och jag håller till i vår långa sommar. Eller var vi äter eller jag dricker rakija. Nå, kanske samlar jag ihop de här intrycken mest för mig själv – ”så här bra var det”. För några dagar sedan badade jag för sista gången i hundbadet på andra sidan Brajdica-bron och Miki låg på sitt täcke och folk segade omkring i vattnet som om ingen tid funnits.

Men när Alessandra var här på besök upptäckte vi, som jag redan berättat, en ny badplats och här ser ni Mrtvi kanal (Döda kanalen) som man korsar på vägen dit.

Ja, och Konoba Fiume vill jag visa er en gång och inte bara maten på tallriken. Här kan man vara, här kan man äta gott för en liten penning och servitriserna är vänligt grova.

Men nu vill jag visa förbudsskylten till vårt nya bad: Zabranjeno kupanje. Så det är lätt att hitta dit. På slutet går man förbi den runda helikopterplattan och så är man framme.

Vi ligger numera på betongplattor dekorerade med lite klumpiga med färgglada mosaiker. De är skönt släta och vattnet har den rätta temperaturen. Miki badar egentligen inte men han går genom vattnet till sin ligg- och utsiktsplats. När det blir för varmt ligger han i skuggan av betongpjäsen på en bädd av aromatiska örter som jag plockar nya varje dag. Och jag simmar ut lite i riktning mot Cres.

PS Idag följde Maria med oss till badet men det blev lite krångligt för först skulle hon köpa ägg på marknaden och sedan skulle vi hitta ett svalt ställe till dem bland stenarna och dessutom fick hon ont i benen av den heta vandringen bland hamnmagasinen. Som väl var träffade vi några gubbar på ”stranden” som via en hemlig genväg ledsagade henne tillbaka efter att hon tagit en kort simtur.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *