Och sommaren har kommit till vår stad

Det är nu stillsamt varmt, kanske har sommaren tagit mark, kanske inte. Igår var det premiär för Miki och mig med Vesna på Cooltura, inte för vädret utan för att smittan nu tillåter även mig sådant. Och idag var det kanske trettio grader på eftermiddagen och Miki och jag drog benen efter oss på den promenaden, men på morgonen var vi ännu rätt livliga och Miki träffade nya eller halvnya hundvänner att springa lite med.

Lindblommorna har börjat fylla luften med sin doft och den kommer under en tid att bli allt starkare tills vi når det riktiga lindruset. Annars förde morgonen oss runt i de vanliga kvarteren.

Och tvätten torkade i solen också utanför de där svåra källarlägenheterna, som man i rikare länder kanske inte skulle kalla lägenheter. Jag undrar om inte Mikis underbara ”teta Katarina” bor i en sådan.

Kommentera