När det blommar

En härlig dag – utomhus i alla fall, inomhus har jag varit mindre lyckad: i köket tappade jag en kopp på kakelgolvet och den gick i många bitar och jag har säkert inte hittat alla. Sedan välte jag kaffemuggen över både datorn och mobilen och en del papper. Nå, jag hade tur och lyckades rädda allt utom pappren, fast jag litar inte riktigt på mina handrörelser. Men ute har vi en försommardag med 22 grader och strålande sol. Jag tog en bild på den där vita blomman som växer lite här och där, vars namn jag inte vet. Kanske någon av er känner till den? Kanske är den från början en trädgårdsblomma som gett sig ut i det fria…

Vid ”Mali raj” satte sig Miki vid sin grävplats men det var ingen katt på andra sidan stängslet så han satte sig bara buddhistiskt meditativt med halvslutna ögon och lät allt vara som det var.

På vägen dit hade vi gått förbi en syrenbuske i blom, en syren med just den där rätta ljuslila färgen.

Lite längre ner längs Pašmanska fångade jag rosmarinbuskar i blåblom. Sådana här dagar är blått en varm färg.

Men låt oss sluta i ”Mali raj” med dess blomsterprakt framför det trasiga ”Katthuset”, som jag pratade mycket om här förr om åren.

2 kommentarer till “När det blommar”

  1. Hej Bodil!
    Jag tror att blomman kallas ”Vit zefyrlilja” och i dina och andra sydligare trakter har den smitit i väg från odlat och finns lite här och var.

    Hälsar Agneta,
    från ett i dag rejält blåsigt Skåne.

    PS: Jag har ny mejladress och fyllde i den härnedan.

  2. Tack Agneta, jag tänkte faktiskt på dig när jag ställde frågan (”Agneta vet nog detta”). Hälsningar Bodil

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *