Nya skalv

Vet inte om jag är dum eller klok, men nu gick vi in. Dagens jordbävning var visst 6,3 på Richterskalan med epicentrum i Petrinja och Sisak igen, men till skillnad från igår kändes det otäckt väl här i Zagreb, golvet gungade och de hemska underjordiska ljuden från i våras hördes igen. Alla ut på gatan, de som har bilar kastar sig iväg.

Miki och jag stannade ute i kanske två timmar, men sedan kom kylan och ingen vet ju när eller om det blir mer, så jag tänkte att jag ville värma upp mig. Har packat lite och lagt allt greppberett. Vet inte, laddar mobilen, har för många tröjor på mig….

Skalvet kändes kraftigt i Ljubljana och Duino och också i Belgrad, fast lite mindre, lät det som. Jag talar bara om sådant jag hört direkt från människor som bor där.

3 kommentarer till “Nya skalv”

 1. Bodil!
  Jag tänkte omedelbart på dig när jag läste om jordbävningen i Kroatien.
  Fin bild på rara barn i förra inlägget! Liknande bilder finns på deras generationskamrater i fotoalbum här hemma hos mig.
  Mina allra varmaste hälsningar till dig!
  Ingrid

 2. Jag tänkte också på dig, Bodil. Känner mig dock övertygad om att du förblir oskadd. Gott nytt år!

 3. Hej Ingrid, här i Zagreb har vi klarat oss den här gången, men söder om oss är det förfärligt. Och nerverna sitter på utsidan på de flesta också här. Kram Bodil

  Hej Gabrielle, tack, ja, klarat oss har vi, Miki och jag, men efterskalven håller oss på spänn. Låt oss hoppas på ett bättre år. Kram Bodil

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *