Fler foton från vår dag i Sisak

Dagen i Sisak – gårdagen alltså – var så härlig och solgenomströmmad att jag tog massor med bilder och nu vill jag gärna visa er några till av dem. Floden Kupa var nog huvudpersonen i det vi såg och upplevde av Sisak och i den fäste jag mig särskilt vid en liten blå flatbottnad båt, som låg förtöjd i strandkanten och berättade om möjliga äventyr, så den får ni se två gånger idag. Först här den bild som jag tog vid ankomsten:

1.IMG_3628

Och eftersom jag undanhöll er biskopspalatset igår, så kan det kanske finnas anledning att visa det idag. Till höger på bilden ser ni förresten Stari Most skymta fram mellan trädstammarna:

2IMG_3640

När domkyrkan finns en park med romerska lämningar, men det bästa där är nog det rosa huset med det vitramade fönstren:

3IMG_3647

Sisak är en industristad med en stor industriell stadsdel, men de flesta av industrierna verkar nu vara på väg ut ur denna värld och egentligen finns det mest ruiner och rostiga metallskelett där dessa en gång dunkade, rykte och producerade. Här känner ni igen Kupa och den lilla blå båten från den första bilden men riktningen är den motsatta och i fonden skymtar några industribyggnader:

4.IMG_3661

På hemvägen satt Miki så här allvarlig och koncentrerad och spanade ut över majsfälten medan solens strålar blev allt mer horisontella:

5IMG_3666

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *