blick utifrån

Ibland spionerar jag lite på mitt liv utifrån den yttre trappavsatsen här. Vid sådana tillfällen är det lätt att föreställa sig att den som bor innanför är någon annan än den som tittar.

1IMG_3577

Det vi ser på bilden är mitt sovrumsfönster här på Hvarska 10. Tvättställningen hänger lika dumt som den gjort så länge jag kan minnas. För att meta in linorna har jag en metallslev med ett långt skaft avslutat med en krok. Ibland undrar någon gäst över sleven, men oftast presenterar jag den innan frågan kommer.

Kanske har någon av er nu lagt märke till pinnen på fönsterbrädan. Den är Mikis, men jag bestämmer över den, så han får bara ha den en stund ibland tills han tuggat så många flisor ur den att jag tycker det räcker. Hur ofta eller sällan jag tvättar fönstret tänker jag inte berätta.

Och – egentligen är det soligare idag än vad man kan se av bilden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *