Tankar på trappan

Och så tog terminen slut och när jag kom ut på trappan efter den allra sista lektionen var himlen borta i väster rosaröd och parkeringsplatserna nästan alla tomma. Luften var ljum och luktade äventyr.

1IMG_9814

På måndag börja tentamensperioden men ikväll och inatt är det Noć Muzeja (Museumsnatt) och många av stadens museer (nej, inte alla) har gratis inträde och det kommer att vara massor av folk överallt för det här är en mycket mild januari som inte tvingar någon att stanna hemma. Jag har lite planer med den ena och den andra, vi får se vad det blir. Förra året gick jag inte alls, för jag orkade inte så nära efter Londis död, men året innan vet jag att jag var i Meštrović-galleriet tillsammans med Duilio. Jag minns hur han tittade på skulpturernas muskler med sin speciella ballerino-blick och då och då imiterade han någon av statyernas poser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *