Nya studenttexter på MojUppsats

Sedan Londis död strax före jul har jag inte orkat publicera några studenttexter på MojUppsats, men nu när snart ett halvår gått tänkte jag våga mig på det igen. Jag har valt ut två vackra och välskrivna texter från årskurs tre. Texterna skrevs efter att vi hade läst den finlandssvenska författaren Camilla Ahlströms novell Svart granit. Den ena texten är en analys av novellen och den andra är en tänkt fortsättning på den.

Bilden här som föreställer en utblick från den lilla paviljongen i Maksimir har ingenting med saken att göra utom att den möjligen är tagen just vid den tid då texterna skrevs, när bokarna i parken fick sina tunna ljusgröna löv.

bild-75

Analys av ”Svart granit” av Doris Guja

Fortsättning på ”Svart granit” av Franko Jagorinec

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *