Mera Wien

Livet här i Zagreb är nu både hett och hektiskt och vi befinner oss i den del av året när allt ska hända och jag vet att jag inte kommer att hinna nästan någonting alls av detta allt, så jag vänder tiden bakåt och vrider den tillbaka till dagarna i Wien. Ja, vad säger ni? Lite bilder utan tittvång kanske kan uthärdas?

Jag har nu fått veta att Hotel Regina, där jag sov två nätter, är habsburgarnas högkvarter. Jag tar detta till mig och går rakt ut från entrén utmed de gator som finns där tills jag kommer till Herrrengasse (inte alls långt) och vänder mig vid en bestämd punkt sedan om så att jag tittar rakt på Café Central. Där skulle jag en gång ha träffat de wienska poeterna Elfriede Gerstl och Herbert J Wimmer, men det blev aldrig av på grund av hundskräck. Ja, och det var Londi som var farlig. Vad ska jag säga? Život je takav, kanske.

bild1-52

Men det finns annat. En kväll var vi central- och östeuropeiska svensklärare uppe i Grinzing och gjorde det man gärna gör där. Nej, vi syns inte på bilden för vi är innanför väggen.

bild2-52

Himlen var hela tiden blå och visst ligger den bra ovanför Burgtheater här i eftermiddagensvärmen?

bild3-52

Och är ni uppmärksamma, så känner ni kanske igen mina två favorithästar där de drar en vagn utanför Hofburg. Fotograferar gör Alla, min strålande ukrainskt blågula kollega från Lutsk. Hon är så modig och stark och det behövs för det är motvind där hon för sin kamp.

bild4-52

Till sist – för den här gången – Graben med sin Pestsäule. Detta guld!

bild5-52

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *