Jag skriver (ja, schon wieder)

Ibland gör jag små upptäckter av det där stillsamma slaget och ibland återupptäcker jag också gammalt (så det finns minsann mycket att upptäcka!). I den tidiga morgontimmen mellan dvala och vaka slog det mig att jag egentligen redan har tänkt ut nästan allt jag framöver kommer att skriva. Alla dessa ibland lite vilsna tankar ligger omkring i olika skrymslen i hjärnan eller kanske i själen, som ju också har många rum och hemliga skrubbar. För att skriva behöver jag inte hitta på eller tänka ut något, jag behöver bara hitta ett sätt att släppa ut eller frigöra det som ligger travat och hopat i mina tankerum. Kanske krävs det ett slags koncentrerade avslappningsövningar? För att forma tankarna till text måste jag hela tiden söka efter det där lätta men ändå fasta greppet. Kanske ett slags barnmorskegrepp. Ja, jag vet, detta har sagts förr, men det blir inte mindre värt att säga för det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *