Du är varm

Det är visst så att jag har fastnat Anna Świrszczyńskas dikter i Lidandet och glädjen. Jag läser dem gång på gång, några oftare än andra. Helst läser jag dem som berättar om glädjen och kärleken. De om lidandet får vänta. Och kanske kan dessa glädjens och värmens dikter ge något till er också.

Du är varm

Du är varm

som en stor hund. Jag tinar upp

i din värme. Doppar mig

i din renhet.

Varje dag hänger jag runt halsen

pärlorna från din unga förälskelse.

Jag flätar in din ömhet i håret.

Ditt lugn

stryker mig över huvudet.

Du har den kyska charmen

hos ett väsen som inte fått uppleva

lidandets kyss och fasans famntag.

Jag lutar mig fram

och ser in i dina ögon.

Ogrumlade av tanken speglar de

himlen.

°°
översättning: Irena Grönberg och Lisa Mendoza Åsberg

förlag: Lejd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *