Julträdet och flaskänglarna

Igår nämnde jag som hastigast julträdet i ”parken” bakom Patriotens hus. Ja, för att ta en liten omväg runt trädet, så är det så att ”gran” heter ”smreka” på kroatiska, fast ”julgran” verkar kallas ”bor”, som betyder ”tall” egentligen. Granen blir alltså en tall när den tas in och dekoreras. Men nu ska vi titta lite på vår julsmreka:

bild

Det är dagisbarnen som har gjort alla de stora tjocka julänglarna. Av mjölkflaskor och julkulor, ser det ut som. Vingarna vet jag inte riktigt vad de är gjorda av. Ganska högt hänger en fullmatad platspåse och ser lite brutal ut. Den verkar ha en viktig roll, kanske är den ett slags första pris eller så innehåller den något som alla ska äta av, när det blir dags. Jag ska hålla ett öga på det fortsatta händelseförloppet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *