Denna söndags ansikte

Först och även lite senare hade jag tänkt bespara er detta, men nu faller en anda av det där odrägliga slaget ni vet ändå på.

Dagen har nästan gått till ända och trots att vi lovats massor med sol har vi varit invirade i tjocka schalar av dimma och gråludd från morgonen till denna stund och nu kryper snart mörkret fram och gömmer allt bakom allt.

bild

Detta är denna dags ansikte: klungor av murgröna som klänger på ett rostigt stängsel, gråa husväggar med gallerförsedda fönster, gallren rostiga förstås, en blinddörr, lite höstlöv på marken, en istadig Londi-nos i ett skrymsle, en hundrygg, en hundbak med svans, svarta tassar, ett orörligt väder utan början eller slut. Och en nollställd iakttagare med leriga stövlar.

4 kommentarer till “Denna söndags ansikte”

  1. Ja, vi fick den nu eller för någon dag sedan, men annars har vi haft en glad och solig sådan här månad. Förra helgen i Kezele till exempel…

  2. Det blir nog grått här ett tag, men vi har haft det ljust och fint denna november, så det är inte mycket att säga om detta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *