Kezele – ett varv till

Låt oss stanna upp lite vid Kezele för den lantliga luftens och de vida vyernas skull, innan vi vänder blicken mot något annat. Jag gick inte genom vinodlingarna, så vi tittar rakt på den symboliska vintunnan i stället:

bild1

Fast kanske anar ni några dessa odlingar längst till vänster på bilden här nedanför? Gårdens härliga ponnystora golden retriever stjäl annars det mesta av uppmärksamheten. Han går lite bland hästarna ibland när han tröttnar på människorna.

bild2

Ja, och som sagt besökte vi vinkällaren eller egentligen var vi i rummet ovanför den. Daniela berättade att hon varit nere i den riktiga källaren när hon var på gården sist. Jag köpte två flaskor av det enda röda vinet. Enligt min osofistikerade vinkultur, så dricker man rödvin under den kalla årstiden. Cabernet Sauvignon & Syrah står det på flaskan och 2011 och 14,5%. Kraftigt! Vi drack detta vin till maten och alla var nöjda med det.

bild3

Och om någon av er tycker om kartor, så kan jag visa den här. Ni hittar Ivanić grad och så ser ni en överdriven röd linje som för till Šumećani och det är i den byn som denna selski turizam befinner sig.

bild4

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *