Kezele – selski turizam

Igår var jag ute på landet ett par timmar i stort italienskt sällskap. Vi for först några mil i sydöstlig riktning till Ivanić grad och sedan ytterligare ungefär en mil rakt österut tills vi nådde Kezele – selski turizam (”selski turizam” är detsamma som ”agriturismo” på italienska).

bild1

Vid entrén i solskenet stod ett bastant bord med flaskor med egentillverkad rakija och rader av glas. Vi stannade upp där och de flesta av oss tog sig ett glas och sedan gick vi en runda ner mot hästhagen.

bild2

Efter denna ”promenad” började vi känna oss redo för maten, alltsammans gårdens egen produktion. Undan för undan droppade vi in i en av de härliga salar. Eftersom vi var många hade vi ett rejält långbord. Vi var åtta italienare, två kroater och så jag som varken var det ena eller andra.

bild3

När pumpsoppan var aväten gick vi och hämtade av huvudrätten eller huvudrätterna. Tung och massiv mat, vällagad och okonstlad, inga korslagda morötter på i övrigt tom tallrik här inte!

bild4

Vi åt och pratade om mat och platser och språk eller snarare nordöstitalienska dialekter och vi drack av gårdens eget rödvin. Proppmätta rullade vi sedan ut på en ny runda kring gården.

bild5

Ja, och till sist köpte några av oss vin eller äpplen eller potatis.

4 kommentarer till “Kezele – selski turizam”

  1. Med italienare i sällskapet var nog promenaderna lagom långa både före och efter det viktigaste: il pranzo. Känns lite som jag var med.

  2. Ja, längre promenader har jag förstås upplevt, men det var fint att strosa omkring lite i solvärmen. Och ja, vi var där för att äta.

  3. Hej Bodil,
    Vad är det för mat på bilden………………..???

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *