Skriften på väggen

Förbi den här väggen går Londi och jag ofta. Det är apotekets ena vägg. Londi brukar vara väldigt långsam eller noggrann med avnosandet här, så jag måste hitta på något tidsfördriv.

bild

Jag läser väggen och anar en idrottsfantast bakom ”Za Dinamo do groba”. För Dinamo till graven. Hm. Ja, det är väl detta som är att vara fantast. ”Dinamo” är antagligen fotbollsklubben (nogometni klub) Dinamo Zagreb. Till graven. ”Generacija ’88” uttrycker väl en gruppkänsla och alla generationer är naturligtvis något alldeles särskilt, i alla fall för sig själva. Min generation till exempel…

Och kärleken har alltid sin plats på väggar, inte minst på fula betongväggar: ”Volim te jako!” – Jag älskar dig så mycket! Vem skrev detta och till vem?

Några namn: Mislav, Helena, Ante… Och så Gejša. Vad är det här? Någon tänks vara en geisha eller är det också ett namn?

Kommentera