bild3

Bilder från Sisak

Låt oss fortsätta genom Sisak så ska jag visa er några vackra vyer i kvällsljus. Vi har just rest oss upp från vårt lilla bord i en av barerna vid promenaden utmed Kupa.

Vi följer floden mot Stari Most och efter en stund är vi inne i ett grönt lummigt område. Byggnaden som här ler milt emot känner jag tyvärr inte namnet på, men vacker är den i sin gröna ram.

Ganska hastigt stryker vi förbi några murrester från romartiden (finns på en annan bild) och stannar upp framför katedralen som får mig att tänka på ett konditori eller snarare på vad man kan finna i konditoriernas vitriner. Ser inte kyrkan ut som den allra härligaste kremšnita?

Och så letar vi oss fram till en punkt där vi har en vid och skön vy över bron Stari Most, som inte alls är särskilt ”star”, bara knappt hundra år, men den kan säkert bli riktigt gammal. Det här är kanske framtidens Gamla Bro.

Kommentera