Fästningen i Sisak

Sisaks fästning Stari Grad (så heter nästan alla fästningar här) som började byggas under 1200-talet, men fick sin triangulära form först på 1500-talet, befinner sig där Kupa mynnar ut i Sava. Runt om finns en lite lätt förvildad park och efter vårens översvämning är fortfarande mycket av marken lerig, så man blir lätt tung om fötterna om man strövar omkring där. Steph, Toma och jag försökte hålla oss till gångvägarna, men Londi gjorde ibland, driven av sin hundnyfikenhet, en avvikelse ut i det geggiga.


”fönster” mot Kupa


Steph går först


försök till helbild av fästningen

2 kommentarer till “Fästningen i Sisak”

  1. Runda tornhörn gör det svårare för fienden att skjuta sönder.

  2. Ja, sant. Detta får mig förresten att tänka på fästningen i Mondavio (Marche). Känner du till den? Den är väldigt sinnrikt byggd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *