Katterna vet när klockan är tre i människornas värld

Jag måste nog ändå medge också för mig själv att jag är hemma igen sedan ett tag och hemma betyder bland annat det här med katterna i parken under fönstret – inga hav här inte, inga blåa vidder utom himlen, ingen Piazza Cavana om hörnet. I alla fall vet de här katterna mycket om tiden och om människornas sätt att mäta den, för katter bryr sig knappast för egen del om när klockan är tre. Men här kan ni se tre katter som vet att klockan är tre i människornas värld. Det betyder strax mat vid bänken.

Och de här människorna, kattmödrarna, är pålitliga, ska ni veta. Varje dag händer detta. Varje dag.

3 kommentarer till “Katterna vet när klockan är tre i människornas värld”

  1. Tillhör parken bostadshusen eller är det en ”kommunal” park? Skiljer sig parken från en svensk park i fråga om skötsel och nyttjande? Det ser ut som om gräset inte klipps lika ofta och brutalt som i Sverige.

  2. Ägandeförhållande är jag inte helt säker på, men jag tror parken är kommunal eller liknande. De som använder den är de som bor i husen, de som besöker frisersalongen, fläktaffären, kinarestaurangen och baren. Den sköts väl men inte så petigt att gräset inte hinner växa. Dessutom finns och tillåts en hel del egna initiativ, som katthus i buskarna och lite planterande av blommor och buskar i vissa hörn, duvmatning och lite grillande från baren i bottenvåningen.

    En bra park.

  3. Att det är en ”bra park” har länge framgått här under Pausträdet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *