Agostino Ferrari: Interno – Esterno

Igår kväll var jag med några vänner på l’Istituto Italiano di Cultura här i Zagreb för att vara med om invigningen av en konstutställning med verk av Agostino Ferrari. Utställningen är en del i ett större projekt. Så här bland annat skriver italienska kulturinstitutet på sin hemsida:

In occasione del semestre italiano di presidenza europea, l’Istituto Italiano di Cultura di Zagabria  presenta il progetto espositivo di arte contemporanea CONFINI, linguaggi, spazi, cose, persone, ideato e curato da Martina Corgnati.

Il progetto CONFINI coinvolge quattro grandi artisti italiani di fama internazionale, che esporranno, a rotazione, alcune loro opere nella sede dell’Istituto Italiano di Cultura.

(Med anledning av halvåret med Italien som ordförandeland för EU presenterar Italienska Kulturinstitutet i Zagreb utställningsprojektet med samtida konst under titeln GRÄNSER, språk, rum, ting, personer i Martina Corgnatis regi.

Rrojektet GRÄNSER involverar fyra stora italienska konstnärer med världsrykte, som, enligt ett rullande schema, kommer att ställa ut några av sina verk på Italienska Kulturinstitutet.)

Hela texten – på italienska respektive kroatiska.

Agostino Ferraris del av utställningsprojektet heter Interno – Esterno:

(något beskurna)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *