Landet där björnbären är blåa

I den ena kanten av vår torra knastrande džungla tvärs över gatan från där vi bor finns ett plommonträd med röda frukter och så finns det ett björnbärssnår. Det speciella med de här björnbären är att de är blåa. Är detta verkligen björnbär?

Jag har smakat på dem och jag tycker nog att de smakar väldigt björnbärsaktigt och saften har en stark mörkröd färg och en sådan saft har väl vanliga björnbär också?

4 kommentarer till “Landet där björnbären är blåa”

  1. Det är blåhallon, Bodil.På Gotland kallas de salmbär.

  2. Tack Agneta! Jag hade faktiskt en liten baktanke med det här inlägget; man skulle kunna säga att det var en indirekt fråga till dig.

  3. Jag har träffat på blåhallon här i Skåne, men på östsidan. Hallon, Björnbär, Blåhallon är lite som kusiner. Goda alla tre. Minns ett trädgårdshallon från barndomen, som jag aldrig träffat på igen. Bären såg ut som stora fingerborgar. Min mamma brukade i augusti gör en efterrätt på en nätmelon och dessa hallon. Hon skar melonen som en korg med handtag och blandade sedan melonbitar och hallon däri. Melonkorgen placerades på ett runt fat med vinbärsblad och röda vinbärsklasar runt om.

  4. Vacker beskrivning av ett härligt ”bärarrangemang”! Nu minns jag plötsligt två gula hallon från den tyska delen av min tidiga barndom. Ja, jag vet att gula hallon inte är något så värst ovanligt, men jag glömmer inte denna min förvåning, då jag som fyraåring hittade dessa två gula på den där busken uppe i hörnet av tomten i Laubach.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *