Bogatstvo

Imorse kom Londi och jag hem med all denna rikedom från Marijans frukt- och grönsaksaffär.

Nu är en underbar tid som höjer mina frukostars fruktsida högt över vinterns äppelskivor. Vi har passerat genom jordgubbs- och körsbärstiden och är nu inne bland den verkliga sommarfrukten: persikor och aprikoser! Ja, det finns fikon också, men dem väntar jag lite med, för de verkar inte vara helt framme än. Och så finns det förstås dinja (melon) och det berodde bara på tyngden i kassen att det inte blev någon idag.

4 kommentarer till “Bogatstvo”

 1. Åh, det är detta som får mig att vilja flytta utomlands! Kvaliteten på frukt och grönt. Inga inplastade grönsaker på Ica och Konsum. Färskt, nyplockat och över disk.

 2. Hej Anna, ja detta är härligt! Men bor inte du åtminstone delvis på Sardinien? Jag har förresten en sardisk vän här i Zagreb och för honom är Sardinien det bästa i världen.

 3. Hej Bodil!
  Sökte på info om Sardinien & fann din blogg. Blev nyfiken på vad det var för blogg du skrev. Jag är gammal italienskaelev till dig (Birger Sjöbergggymnasiet) & tänker ofta på dig då du är den bästa läraren jag någonsin haft. Italienskalektionerna var en fröjd att gå till. Vet inte om jag sa det då men tänkte att det kan vara kul att höra. Allt gott till dig!
  Med vänlig hälsning,
  Cecilia Sinclair (Åkte som hund au-pair till Florens ;-))

 4. Hej Cecilia!
  Jag blir förstås oerhört glad över dina ord här. Nej, sådant säger man nog inte ”då”, fast jag hade också väldigt roligt med er. Jag minns dig inte riktigt klart (fast ditt namn ger en trevlig undermedveten association), men det där med hund au-pair i Florens minns jag förstås, för sådant hör ju till ovanligheterna. Förresten lever jag med min hund Londi här i Zagreb. Vi har bott här i fyra år och trivs bra båda två. Och på universitetet har jag fantastiska studenter. Jag är deras svensklärare, så jag har hoppat lite hit och dit mellan tyska, italienska och svenska genom åren.

  Hoppas du har det fint.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *