Det händer i Bosnien

I Bosnien-Hercegovina har människor börjat tröttna på sina genomkorrumperade ledare, på fattigdomen som fötts ur vanskötseln av landet, på den skyhöga arbetslösheten, på den unga generationens framtidslöshet, på detta att det är nästan omöjligt att försörja sig på hederligt arbete.

Jag läser lite ur en artikel jag hittat på nätet:

SARAJEVO, Bosnia-Herzegovina (AP) — Anti-government protesters stormed into the Bosnian presidency and another government building in Sarajevo and set them ablaze Friday as riot police fired tear gas in a desperate attempt to stop them.

Smoke was rising from several Bosnian cities as thousands vented their fury over the Balkan nation’s almost 40 percent unemployment and its rampant corruption. It was the worst social unrest the country has seen since the 1992-95 war that killed over 100,000 people following Yugoslavia’s dissolution.

As night was falling Friday, downtown Sarajevo was in chaos, with buildings and cars burning and riot police in full gear chasing protesters and pounding batons against their shields to get the crowd to disperse.

Nearly 200 people were injured throughout the country in clashes with police, medical workers reported.

Och här är hela artikeln.

Vart kommer denna förstörelse att föra? De fattigaste kommer att få det ännu svårare. Pamparna, de korrupta politikerna, det ledarskikt som har skickat landet över ruinens brant kommer att sitta orörda i sina villor och slott bakom höga murar eller utanför landets gränser. (Fast ur artikeln ovan tycker jag mig kunna utläsa att det i alla fall inte finns några etniska spänningar i förgrunden. Muslimer och serber och kroater verkar stå enade mot ledarskiktet.)

Finns det några ljusa alternativ för detta land i vår tid?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *