Dolazi proljeće och lite svammel om verbets aspekter

Dolazi proljeće, ja, våren kommer.

Bilden här är från igår och idag är snön, som fläckvis ännu syns där, borta. Jag kan inte ens använda den för att illustrera verbet smältas pågående aspekt. Detta med snöns bortkrypande var annars ett stöd för tanken när det gäller mitt närmande till de kroatiska verbens värld i deras pågående form vill säga. Fast det finns förstås en upphörande eller inträdande aspekt. Nu har snöns försvinnande inträtt eller nu har snöns varande upphört. Ni förstår kanske varför jag aldrig lär mig detta, när jag bara ägnar mig åt att gissa och hitta på.

Här ser ni förresten ett hus vid granngatan, Lopudska. Det är också en bild från igår. Också här har säkerligen inträffat stora ting, förändring har skett och pågår och det rycker i verbens aspekter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *