Sensommardagar

Vi har vackra klara dagar här nu med höga blå himlar och kyliga morgnar. Kanske får vi tillbaka den riktiga sommaren för några dagar igen, men det vi inte förrän vi upplever det. Igår gick Londi och jag en lång runda bland sjöarna i den jättelika parken Maksimir – Sydösteuropas största, ni vet – tillsammans med Steph och Maks. Hundarna, särskilt Londi, badade en hel del, fastän det är förbjudet, men det där med tillåtet och förbjudet är ett sinnrikt spel som man får lära sig att balansera i. Jag tror jag kan det ganska bra, ja, jag kan ibland till och med se fördelar med vissa förbud. De gör att man rör sig försiktigare och man låter bli att ta för sig så där brutalt.

Av någon anledning har sjöarna i Maksimir inga namn utan nummer. Jag ser det som min uppgift att så småningom ge dem namn.


kanske är detta nummer tre…


Londi och Maks

Annars strövar vi mest omkring här hemma i våra kvarter. Londi letar bröd och jag plockar valnötter och ibland nyper jag av en druva som hänger ut på ett frestande sätt. Då och då tittar jag på ett litet hus med vinberså vid Kornatska ulica. Ja, det är alltså bara en halvan som är till salu. Jag vill inget särskilt med detta, men lite nyfiken är jag på vad det kan kosta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *