Stilla morgnar vid Trave

Londi och jag har hunnit få vissa rutiner under våra tågresor genom Europa. En sådan är morgonpromenaderna längs Trave i Lübeck. Den här sommaren tog vi en sådan i mitten av juli och en i mitten av augusti.

Det är vackert och stilla vid Trave i sommarmorgonen. Världen är en vattenspegel med grön ram.

Vi tar oss ner till floden genom ett litet hål i buskaget nedanför Lindenplatz. En stig för oss under en bro och sedan följer vi en stig utmed floden, en stig som hålls i schack mellan en betongmur och ett järnstaket. Över oss lutar sig nässlorna. Vi möter aldrig någon här.

3 kommentarer till “Stilla morgnar vid Trave”

  1. Hej Bodil, länk till en lista i Svenska Dagbladet där någon läsare tipsade andra om en av dig översatt bok (alfabetisk ordning, din bok finns långt ner och börjar på bokstaven ”U”). Kommer du till bokmässan i Göteborg? Besökte Vojvodina i augusti – bland annat Novi Sad, Bela Crkva (Weisskirchen)- ett centraleuropeiskt mikrokosmos. Trevliga stunder på den underbara ”Cinema Pub” i Bela Crkva, en liten vänlig stad där tiden verkar ha stått stilla…

  2. Tack Per,
    jag fick nyss ett mail om någon annan som letar efter samma bok på ”U”… En Borchert-renässans kanske ärt på väg?

    Jag skulle också gärna besöka Vojvodina, men jag är ju lite förhindrad för att hundar inte får åka med inrikeskroatiska tåg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *