Katter i Omišalj

Kattlivet i en sådan här liten Medelhavsstad – för det blåa där nedanför är faktiskt en flik av Medelhavet – är nog härligt och fritt, fast hur är det i januari? Eller har alla katterna någon som ger dem mat och husrum när de hårda dagarna och nätterna kommer?

7 kommentarer till “Katter i Omišalj”

  1. Jagar dom inte råttor och annat, själva? I den by på Mallorca vi höll till i många år skötte de sig själva i rätt hög grad (de var ju vanligtvis övergivna, förvildade husdjur). Det var när nån av dem fick ungar som det kunde bli lite besvärligt, men då fanns det alltid nån sympatisk textilkonstnärinna från Darmstadt som tog hand om dem ett tag…

  2. Jag älskar ju att se de söta katterna på dina bilder, Bodil, men är annars lite skeptisk mot lösdrivande katter.

    Men kanske finns även där ”nån sympatisk textilkonstnärinna från Darmstadt” som tar hand om dem. 😀

  3. Det finns nog både råttor och textilkonstnärinnor till deras förfogande. ”Teoretiskt” skulle jag kunna tänka mig rollen som textilkonstnärinna åt dem – hellre än som råtta i alla fall – men vad skulle Londi säga?

  4. Nänu, Gunnar, det skulle hon väl ändå inte säga åt mig som textilkonstnärinna åt några frusna kattungar!

Kommentera