3 kommentarer till “Ča će mi lipota”

  1. Tack Bodil för det tipset!
    För mig ett hittills helt okänt namn, men en mycket angenäm bekantskap.
    Jag gillar den här sortens folkmusikinspirerad sång i konstmusikaliskt intressanta arrangemang – även om jag önskar att jag förstod orden också.

  2. Bodil, delar Einars ord. Detta är musik som kanske kan hänföras till begreppet Sevda (turkiskt till sitt ursprung, men används på Balkan för att beskriva den vemodiga och melankoliska ton som också finns i den portugisiska fadons saudade-begrepp). Jag kände inte till den här kvinnan och måste säga att jag blev så tagen av henne att jag hade svårt att lyssna klart (musik med sådan laddning ska man ju helst dela med någon). Inte heller jag förstår orden, men det gjorde jag inte heller i april 1983 då jag första gången satt med tårar i ögonen på fadoklubben A Severa i Lissabon. Det märkliga med denna musik är att den förmedlar en stark känsla också när orden inte kan förstås. Tack Bodil.

  3. Tamara Obrovac var nyss lika okänd för mig som för er. Det är en av mina vänner här som har fört mig på det här spännande spåret. Tamara Obrovac turnerar tydligen rätt ofta här i trakterna, så jag tänkte försöka vara med om de här sångerna och den här musiken i verkligheten.

    Texten förstår jag bara fragment av – det är en annan variant av kroatiska än standardkroatiskan eller den kroatiska som talas här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *