Öppet mot söder

Vintern har plötsligt släppt sitt iskalla grepp om Zagreb. Sedan någon dag blåser det ljumma sydvindar och luften är öppen mot söder. Männen från bygget strax intill sitter ute när de tar sitt morgonkaffe i baren på bottenvåningen här i huset. De sitter där i halvmörkret och de har jackorna på sig för det är ju ändå december, men de har knäppt upp dem och de sitter så där lite brett, som man gör när det inte finns någon kyla att hålla emot. Londi och jag sträcker ut dem tidiga morgonpromenaden för att det är så skönt att bara strosa omkring där i det ljumma luftdraget i gatlyktornas sken. De små butikerna behåller dörrarna öppna igen och bröddoften från bagerierna strömmar ut och blandar sig med lukten från soptunnorna. Fåglarna kvittrar som vore det vår och jag tänker att så här blir det när våren kommer och innan den är här kommer den under sydliga dagar att besöka oss då och då just på det här sättet.

Ett svar på ”Öppet mot söder”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *