Estate di San Martino på Tkalčićeva

Brittsommaren håller i sig och morgonpromenaden här var innesluten i en mild och mjuk luft. Igår sken solen härligt på Tkalčićeva, när Londi och jag flanerade där tillsammans med R. som var här på besök under veckan som gick.

Undrar vad ”brittsommar” heter på kroatiska. Jag måste nog fråga någon.

Tillägg: "Brittsommar" heter "Bablje ljeto" på kroatiska, alltså samma idé som tyskans "Altweibersommer". Och här är lite mer om brittsommarbegreppet.

°°
PS I Salongen finns en ny text.

3 kommentarer till “Estate di San Martino på Tkalčićeva”

 1. Det låter skönt med brittsommar i november. Här har vi mest regn och blåst, dvs vanligt trist novemberväder. Googles översättning ger vid handen att »Kraj ljeta« motsvarar brittsommar / indiansommar. Kanske stämmer det.

 2. Å, så underbart att du är tillbaka nu, Bodil!
  Och man skulle kunna bli avundsjuk på dessa lättklädda människor som rör sig på bilderna. Här är grått och rått och dagarna börjar bli alltför korta.

 3. Tack Agneta,
  för förslaget! Jag ska höra med studenterna imorgon, vad de säger för ”brittsommar” på kroatiska. Ja, brittsommar är en skön årstid och just i november är det något alldeles särskilt för den som kommer norrifrån.

  Marlena,
  två dagars värme till har utlovats. Sedan ska tydligen ett regn dämpa den. Vi tog en promenad uppe i Tuškanac idag och sedan drack jag kaffe på Tkalčićeva medan Londi vilade ut från allt brödletandet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *