Morgonpromenad i våra kvarter

Vi bor här ett stycke – ungefär en halvtimme till fots och för hundar och hundmänniskor finns inget annat än ”till fots” för de får varken åka spårvagn eller buss – söder om Zagrebs vackra centrala delar mellan den bullriga och hårt trafikerade Ulica Grada Vukovara och floden Sava. De flesta av byggnaderna här ute är mer eller mindre slitna höghus, men mellan höghusen finns här och där kvarblivna fragment av gamla byar. I nästan varje hörn finns antingen ett café, ett ölställe, ett bageri eller en liten livsmedelsaffär eller alltsammans på rad. Fult och trevligt väller över mig i en obegriplig blandning.

Här ser ni en bit av vår väg till det närmaste bageriet.


PS I Salongen finns nu en ny översättarintervju.

PPS Eftersom mitt internet här på Hvarska 10 inte är särskilt pålitligt, blir rapporteringen från detta nya pausträd till en början lite ryckig.

8 kommentarer till “Morgonpromenad i våra kvarter”

 1. Å, så underbart att se dig igen, Bodil.
  Och bilden, fult och charmigt tillika.
  Även Londi har mycket nytt att undersöka.

  Önskar dig allt gott i din nya spännande miljö.

 2. Skönt att se att du har kommit fram och börjat se dig omkring. Det ska bli spännande att höra dina Zagreb-skildringar!

 3. Välkommen fram, Bodil! Ser fram mot text och bilder från en del av världen jag egentligen vet ganska lite om.

 4. Jag tittade närmare på bilden och blev nyfiken på vad de här pelarna med blå fyrkanter på är för något. Bara dekorationer? Eller fyller de någon sorts funktion?

 5. Vilken fantastisk blogg! Jag blir så inspirerad av det jag läser… hit kommer jag tillbaks om jag får.

 6. Tack för kommentarerna, Malena och Jelena! Jag har varit utan internet helt och hållet ett tag, men nu bör det fungera ”på riktigt”, så jag kanske börjar skriva små anteckningar här från och med imorgon (jag hoppas det i alla fall).

  Agneta,
  tack, jag tror att de där pelarna bara är dekorationer, på sätt och vis verkar det som om hela det lilla huset vore ett slags ”dekoration”. På väggarna finns till exempel målningar som föreställer Zagreb från olika tider.

  Lisa – välkommen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *