Bilder från Sverige i backspegeln

Det här är den sista dagen här i Vänersborg för mig – på länge i varje fall. I eftermiddag börjar resan söderut mot Kroatien och Zagreb, där jag kommer att arbeta som utlandslektor i ett år – eller kanske flera. Så nu kastar jag en blick bakåt på Sverige genom några bilder från sensommaren och förhösten:


vy från Lidingö


Lilla Apelviken – Varbergs fästning i bakgrunden


vid Dalaborgs fästning i Dalsland


utblick från Nordiska akvarellmuseet i Skärhamn, Bohuslän

Jag återkommer till pausträdet om någon vecka.

10 kommentarer till “Bilder från Sverige i backspegeln”

 1. Jag kommer att sakna dina glimtar från Vänerområdet och Västkusten och alla fina bilder. Men jag antar att det kommer nya och spännande saker från Zagreb med omnejd. Lycka till med ditt nya jobb. Och Wien och Zagreb ligger ju faktiskt rätt så nära varandra…

 2. Grattis och varmt lycka till med utlandslektoratet i Zagreb! Låter spännande! Nytt och välbekant på samma gång. Ser fram emot glimtar från en annan del av Europa här under Pausträdet framöver. Trevlig resa!

 3. Bengt,
  tack, då ses vi i Wien eller Zagreb.

  Tack Marita,
  ja, det blir säkert lite kroatiskt under pausträdet framöver.

 4. Grattis från mig också – och inte ligger Trieste så långt bort heller. En stad, som jag av någon underlig anledning, gärna vill bekanta mig med. Visst finns det väl mycket av Central-Europas utveckling förborgat i stadens egen historia?

  Vänliga hälsningar med hopp om nya livstecken från dig.

 5. Ja, lycka till från mig också. Så annorlunda livet blir för dig och Londi, men helt säkert intressant. Vi hörs! Och ses! När vet jag inte just nu, men förr eller senare…!

 6. Du måste ta dig väl i akt när du kommer till Zagreb Bodil. Mig veterligt har Fausta Marianovíc ännu inte avlossat den där sista kulan som hon sparade åt grannen. Faustskräckligt minst sagt.

Kommentera