Asphängen

Är inte asparnas hängen längre och fler den här våren än andra?

1

Där de dinglar som tätast är de som en fantasins mangroveskog:

2

Och så här längst ut på grenen bildar de en världskarta där Sydamerika och Afrika flutit ut på längden:

3

6 kommentarer till “Asphängen”

  1. Jag fattar inte den här våren. På Gunnebo hade de liljekonvaljer på borden, rabarbern är meterhög, gräslöken hälften så hög och syrenerna ser snart dagens ljus. Med en så mild vinter bakom oss, vad kan vi förvänta oss av vår och sommar? Magnoliorna blommar så vackert, som dina asphängen ger de känslan av en annan kontinent. Det är en frestande, men litet obehaglig tanke, att tropikerna kommit oss så nära.

  2. Egentligen var jag lite osäker på om asphängena här verkligen *är* så mycket större och längre än annars, men att det i alla fall *verkade* så var jag helt säker på. Emellanåt tänkte jag: Har jag kanske inte tittat tillräckligt noga på asphängena förr om åren? Fast när du säger det här, så tänker jag att det nog faktiskt är sant. Och din sista mening passar väldigt bra under den sista bilden där det ser ut som om gröna sengångare hängde ner mellan det andra gröna:

    *Det är en frestande, men litet obehaglig tanke, att tropikerna kommit oss så nära.*

  3. Ärligt talat, Agneta, så har jag inte det här med honasp och hanasp riktigt klart för mig, fast det är väl det jag håller på att lära mig nu. Tack!

  4. Jag har aldrig lagt märke tili att en asp bara kan ha asphängen men inte löv. Är det någon som kan tala om för mig om det är något ovanligt som hänt i år?

Kommentera