6 kommentarer till “Junisöndag”

 1. Vad fina bilder!
  Själv har jag en bukett vita blommor i fönstret, mest krysantemum, man blir så glad av blommor!
  (Men min digitalkamera funkar inte längre så jag kan tyvärr inte lägga in nån bild hos mig.)

 2. Hej Laura, tack,
  jag kan säga att jag har ett alldeles särskilt förhållande till mina spanska klockhyacinter. En gång hämtade jag hit dem från en ödeträdgård här i närheten och de blir vackrare och större för vart år som går. Och så ser de ut som om skulle kunna komma ett sprött pinglande ljud ifrån dem.

  Krysantemum är det en blomma som är särskilt omtyckt i Rumänien? Herta Müller har ofta den blomman i sina texten; ibland verkar hon arg på den och det är som om hon liksom värjer sig emot alla krysantemumbuketter.

 3. Om krysantemer i Rumänien vet jag inte särskilt mycket, och Herta Müller har jag flera olästa av i ”måste-läsa”-högen. På vilket sätt menar du att hon är arg på buketterna? Det enda jag kan tänka mig i så fall är att det kunde vara någon omskrivning för avlyssningsapparatur, fast varför det skulle vara just krysatemer har jag ingen aning om.

 4. Det fåniga är att jag minns det där med krysantemerna ganska vagt men ändå liksom helt säkert. Jag har en känsla av krysantemerna ingick eller var huvudblomma i någon typ av officiell standardbukett. Tyvärr kan jag inte ge dig något vettigare svar.

 5. Aha. Då fattar jag till 100 procent. Ring mamma om du vill veta direkt hur man överlämnade sådana ”pe vremuri” (förr i tiden). Eller säg till så mailar jag dig privat.
  ,-)

 6. Ja tack,

  jag vill gärna ha en förklaring i mail.

  Nu får du inte ta det här talet om ”officiella standardbuketter” som något nedsättande om blommorna i ditt fönster. Krysantemer är naturligtvis alltid krysantemer precis som rosor är rosor även i spruckna krus och trots att de utnyttjas som politiska symboler.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *