Anna Politkovskaja har mördats – ännu en gång har modet och sanningen slaktats av fegheten och likgiltigheten

Igår kväll läste jag hos Thomas Nydahl att Anna Politkovskaja mördats. Ännu en gång har en bärare av modet och sanningen offrats på feghetens och likgiltighetens smutsiga altare.

Politkovskaja

Så här skriver Thomas i inlägget före den text jag länkar till här ovanför:

Jag är skakad, chockad, förtvivlad ikväll: den fantastiska journalisten, Rysslands enda öppna demokratiska samvete när det gäller folkmordet i Tjetjenien, Anna Politkovskaja har mördats. Det är bara några timmar sedan det hände. Hon sköts av en lejd mördare i hissen upp till sin bostad. Kreml eller Maffian har slagit till.

4 kommentarer till “Anna Politkovskaja har mördats – ännu en gång har modet och sanningen slaktats av fegheten och likgiltigheten”

 1. man kan säga att hon har slutligen betalat av sin skuld;
  född till att bli framstående kommunist i en rysk kommunistisk ledande maktelit bekämpade hon densamma och mördades av kommunister
  hon har betalat sin skuld
  ännu en röst har tystats

 2. Jag hörde det på nyheterna i går. Det är avskyvärt!!! Vem tänker den ryska regeringen peka ut som skyldig till detta dåd? Mordet har redan gett eko i hela världen och BBC ägnade ett långt reportage åt henne i går kväll. Hon hade stort personligt mod och en rejäl portion civilkurage, som framhärdade med sina rapporter från/om Tjetjenien, trots mordhot och annat. Låt oss hoppas att mordet blir början till slutet på organiserad och mindre organiserad brottslighet i Ryssland, så att åtminstone regeringen slutar tala med nävarnas språk.

 3. Jag blev rätt nedstämd när jag läste det igår kväll. Det finns inte så många som Politkovskaja att världen har råd att förlora dem utan vidare.

  //JJ

 4. Egentligen känner jag att jag blir mer och mer upprörd och samtidigt förstämd ju mer jag tänker på det här. Igår var det en chock, men jag begrep inte riktigt, men nu börjar det klarna hur alldeles förfärligt detta är.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *