Efter bokmässan

Det här årets bokmässa blev ganska olik tidigare års för mig. Den kom att handla långt mer om möten med människor än om lyssnande till uppläsningar, föredrag och andra evenemang. Fast ett brottstycke jag hörde från författarförbundets scen får mig fortfarande att oroligt söka i minnet. Vem var det jag hörde och vad var det för texter? Kanske vet någon av er lite mer. Det var på fredagen strax före elva, tio i elva kanske. I programmet står det 10.45-11.00 ”Vietnam berättar – Phan Thi Vang Ahn, Doan Le”. På scenen befann sig en vietnames och en svensk. En av dikterna – det var dikter, fast kanske berättande dikter – hette något med myrorna och dessa myror var en bild för vietnameserna och de hade ”blanka vattenögon”. En annan handlade om en far och hans lilla dotter, båda sjuka och febriga och jag minns att ”den ena febern höll den andra i sin famn”. Den svenska uppläsningen var mycket vacker och den vietnamesiska var full av kraft, så full av kraft att det smällde i luften. Jag stängde ögonen och lät orden smattra över mig.

Jag söker alltså de här dikterna. Är det någon som vet?

En annan sak: När det gäller Salongens framträdande, så avslutades det med en citatserie – ”Röster från Europa” kallade vi den – och de här citaten finns nu inlagda i Salongen med författarnamnen angivna…

bild

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *