Proustdikt – en efterlysning

![Noveller](/wp-content/PICT2/PICT2748_01.jpg @alignright)För ett tag sedan läste jag en novellsamling Marcel Proust och efter det skrev jag en liten text om den ena novellen i samlingen. Så här började den:

Igår läste jag ett par små noveller av Marcel Proust. Det är något vagt oroande med dem alla, man invaggas liksom i en idyll som sedan plötsligt faller ner för en ”skepnadsbytestrappa” : idyll-ytlighet-fåfänglighet-avgrund. Det första lilla kapitlet i [”Violente eller världsligheten” har rubriken ”Violentes drömmande barndom”.](http://www.bodilzalesky.com/blog/2006/03/09/violente-eller-varldsligheten-marcel-proust/)

Och igår, över en månad senare, dök det upp en ny kommentar under inlägget. Den är skriven av Sven Langert och så här lyder den:

Jag hade en gång en antologi om fransk prosalyrik, däri ingick en dikt av Proust som jag aldrig glömmer, den skildrade en skugga som vandrade runt ett träd. Kan någon tala om för mig var den dikten står att läsa? Den får mig att ta med "På spaning…" till Toscana i sommar. Kan man skriva en sån dikt måste Den Stora Dikten vara värd att läsa.

Och nu hoppas jag att någon ska komma hit och lösa gåtan med dikten om skuggan som vandrade runt trädet. Hur lyder den här dikten?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *