En hunds resedagbok

Det är jag som är hunden i den här familjen. Jag heter Londi, men det kanske ni redan vet. Min matte är just nu och rotar någon annanstans i huset, så jag passar på och skriver lite om min sommarresa – det är inte ofta jag får en chans att sitta vid datorn i lugn och ro.

Nyss kom vi hem från en lång resa i Italien och genom Tyskland (ja, jag vet ovanligt mycket om geografiska namn för att vara en hund, det säger alla). Jag träffade många av mina gamla vänner på resan. På den här bilden leker jag med Pitt på stranden nedanför Casteldimezzo. Pitt är en hittehund, hans mamma var nog en pitbull. Han bor i Pesaro:

Pitt

Jag lärde också känna en del nya hundar. Här leker jag med Paco utanför Rotonda Bruscoli vid hamnen i Pesaro. Med Paco och hans husse Luca vet man ibland inte riktigt vem det är som är hunden:

Paco

Dylan är också en ny vän. Det är jag som håller i flaskan:

Dylan

Efter Pesaro åkte vi till La Curbastra. Där finns det två hundar, Senior och Junior. Senior gillar jag inte riktigt, men Junior är bland de bästa hundar som finns. Han är en cane corso. Här ligger han och mig kan ni se lite av bland blommorna:

Junior och jag

Här är en närbild på Junior:

Junior

En dag åkte vi till Lido di Dante (utanför Ravenna) och badade. Här är jag i min skugghydda; jag har grävt om golvet själv för att få det riktigt svalt:

jag

På hemvägen stannade vi i Schliersee i Bayern och hälsade på min gamle vän Ulfi; han är elva år. Så här ser han ut:

Ulfi

7 kommentarer till “En hunds resedagbok”

  1. Mickey: Ja, det är jag, Londi som pratar – hur pratar hundarna på människospråk i Polen? På svenska vov vov, på tyska wau wau, på italienska bau bau, på tjeckiska haff haff. Jag behöver detta till mitt hundlexikon…

    PS Matte hälsar

  2. Hej Agneta, jag har väl legat lite på latsidan (det är den bästa sidan jag har) eller ska vi säga att jag har delegerat lexikonarbetet till min matte och Besökarna. Någonstans här finns det lite listor över hundprat – jag tror det är under ”vad säger hunden?” Jag har inte lärt mig det där med länkar ännu…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *