Talko om ”kunskapssamhället”

Ordet ”kunskapssamhället” dyker upp allt som oftast och vi är säkert många som frågar oss, vad det är för ett begrepp som döljer sig bakom det här ordet. Jag vidrörde frågan i lite lätt ironisk ton i föregående inlägg idag. Nu föreslår Agnes en diskussion kring detta ord, men den här gången önskar hon att samtalsförloppet inte ska vara så hastigt som vid de tidigare semantiska talkona. Jag lägger ut frågan här idag och lämnar ordet åt alla som vill ta sig an detta ämne och först på tisdag om åtta dagar (sjunde juni) samlar jag ihop det som sagts.

I Errata pågår förresten nu ett samtal som tangerar det här ämnet. Läs gärna Inger Enkvists artikel om språkundervisningen i Sverige där.

Ett svar på ”Talko om ”kunskapssamhället””

  1. Hej alla!

    Nu ska jag göra något så löjligt som att skriva första kommentaren under mitt eget inlägg själv. Mitt ärende är dock bara en ordningsfråga eller en oordningsfråga (mitt fel) – det verkar som om det är mer lockande att skicka in kommentarerna till frågan om ordet ”kunskapssamhället” under katedralen i Cefalù än under det här lite blekare inlägget. Gör som ni tycker, men kanske är det bättre att samla allt under katedralen, så att samtalet hänger ihop…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *