De står vid barnliken och predikar appeasement

Nya massakrer läggs till de tidigare. Igår drabbade den ryska terrorn speciellt staden Vinnytsya i västra Ukraina, människor på en läkarstation dödades, barn dödades…

Många i västvärlden verkar ha tröttnat på Ukraina eller så har man glömt landet, man har glömt massakrerna, terrorangreppen och massmorden i Butja, Mariupol, Kramatorsk, Borodjanka, Mykolayiv, Charkiv, Melitopol, Irpin… I stället talar man ”klokt” tveksamt om Nato ibland och i Sverige talar ”politiskt intresserade” gärna om kroppslängden på någon politiker. Många texter jag stöter på handlar om att någon är för kort eller har fel min bland politikerna i Sverige. Men om Ukraina talas det bara svävande – om alls – om att man hoppas det blir fred ”någon gång”.

Jag hör människor fråga vad Ukraina kan göra för att det ska bli fred. Hänsynslösa appeasement-förespråkare söker efter eftergifter som Ukraina kan göra för att ryssarna inte ska behöva ”tappa ansiktet”. Dessa appeasement-förespråkare upplever alltid sig själva som nyanserade och kloka och ”på den rätta sidan”. De står vid barnliken och säger till dessa döda barns föräldrar att de ”måste tänka på hur de ryska angriparna kan känna sig och att de måste låta ryssarna få åtminstone vissa delar av Donbas för att inte tappa ansiktet”.

Slava Ukraini! Herojam slava! Do peremohi!

(Död åt den ryska ondskan! Död åt appeasement! Död åt den skamlösa fegheten!)

2 kommentarer till “De står vid barnliken och predikar appeasement”

 1. Ärligt har jag blivit provocerad av det du skrivit om vänstern.
  Klargör på en gång, jag röstar socialdemokratiskt inte vänster.
  Nu har jag åter blivit uppmärksammad på Alvessons begrepp angående organisationspsykologi: ’funktionell dumhet’. Och det är ju en återkommande tråd i samhällsliv från begynnelsen
  Har ställt mig frågan varför jag inte röstar vänster när jag ändå ställer mig helt bakom så många av deras krav.
  Har levt större delen av mitt liv som medelklass, en nivå som båda mina föräldrar byggde upp tillsammans från en tidigare nivå under. Deras föräldrar grävde givetvis grunden.
  Idag rutschar jag rätt bra neråt, av ålder och annat, även av egen ökad likgiltighet inför ’framsteg’. Hursom att rösta vänster skulle kännas oäkta efter både anpassning och fördelskänning i medelklassliv. Klimatsmart charter.
  Så socialdemokraterna, för att jag ändå uppfattar att huvudtesen i deras program är att samhälle är en klassfråga. (om man förbigår den trojanska hästen med Göran Persson i mobbartrojka).
  I alla fall, ang Alvesson så kan egen anledning att inte rösta vänster också vara för att jag i huvudfrågor tyckt att partiet styrts av ’funktionell feghet’. Avgörande för mig.
  Nu sitter både jag och socialdemokraterna i denna rävsaxen angående Erdogan. Adrenalinet sprutar Nej för fan men pragmatiken och en eventuell långsiktighet mumlar ’kallt huvud, is i magen’
  Och för att situationen är så tillspetsad att frågeställningen är i tunnel. Tunneln är kriget i Ukraina som Ukraina måste vinna.
  Också för alla skäl som vi andra har.
  Så jag vill skriva under det du säger, Ryssland måste tvingas tillbaka inte ensamt av Ukraina (vilket inte är möjligt) utan av en omvärld som nu snabbt måste ta ställning för en omvärld på längre sikt.
  Ps. Sen tycker jag så mycket om att följa och titta på bilder från dina resor i Europa

 2. Hej Anneli – jag har ju gång på gång deklarerat var jag står så jag säger inget mer om det här, jag säger bara att jag har läst dina ord. Jag är inte provocerad och hoppas du fortsätter att dyka upp här då och då.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *